05/02/2015

Udruženje „Sunce“ Mostar

             
Nedavno sam ovdje objavio apel za pomoć Udruženju „Sunce“ Mostar. Taj apel možete pročitati na sljedećem linku:  http://bymosher.blogspot.com/2015/02/pomozimo-udruzenje-sunce-mostar.html
Na ovom, gore navedenom, linku ćete pronaći sve potrebne informacije kako možete pomoći ovom, nadasve humanom udruženju da nabavi specijalni kombi koji im je itekako potreban. (U avgustu 2023. godine Blogger - blogspot je uklonio taj apel uz obrazloženje kako misle da ugrožava privatnost i personalne informacije!? Pretpostavljam da je to zato što su se u tom tekstu nalazila imena kontakt osoba iz Udruženja „Sunce“, kao i brojevi bankovnih računa na koje se mogu uplatiti donacije. Bilo kako bilo, siguran sam da će svako ko želi pomoći i dalje pronaći način na koji će doći do tih informacija!)
            Ukoliko želite redovno pratiti, ili čak i aktivnije se uključiti u život i rad ovog udruženja, postoje dvije službene Facebook grupe!
Link za FB grupu Udruzenje Sunce Mostar je:  http://www.facebook.com/home.php?sk=group_188117874557938&ap=1
            Prije svega, moram da podijelim sa Vama, prelijep i posebno vrijedan, komentar koji je napisala jedna gošća ovog bloga na moj prošli tekst o Udruženju „Sunce“ Mostar:  Dobar i koristan članak za ovu dobru djecu. Dobro je da se uključi svako prema svojim mogućnostima. U njihovom kiosku u Cernici ima stvari koje su neophodne svima nama, recimo lavanda za ormare, pa kantarionovo ulje, šnalice za kosu za djevojčice... i.t.d. Uvjerila sam se da evidentiraju svaku donaciju za kombi u teci u kojoj je naveden iznos, svrha i potpis donatora. Ugodno sam iznenađena njihovim odnosom prema radu. Svi, koji žive u Mostaru usputno im je otići do Cernice i obradovati ovu djecu.” - poručuje ova gošća i hvala joj od srca za svaku napisanu riječ.
            Danas želim da Vas pobliže upoznam sa Udruženjem „Sunce“ Mostar!
            Udruženje roditelja i prijatelja osoba s posebnim potrebama „Sunce“ je nevladina organizacija, regionalnog karaktera koja organizirano radi na rješavanju problema osoba s posebnim potrebama i njihovih porodica, kako kroz zakonsku regulativu, tako i svim drugim oblastima života. Osnovano je 1998. godine i ima 140 evidentiranih korisnika - djece, mladih i osoba starije dobi različitog stepena onesposobljenja od lakog, umjerenog, težeg do teškog stepena, sa kombinovanim smetnjama, smetnjama u govoru, sluhu i slabovidnosti.
            Udruženje pomaže roditeljima da lakše ostvare prava svoje djece, pri čemu je obaveza roditelja da podrže, ali i učestvuju u aktivnostima koje realizuje udruženje. Velika podrška radu udruženja jesu mladi volonteri, koji svojim idejama i neiscrpnom energijom oživljavaju najplemenitija stremljenja čovječanstva, koji daju snagu i vraćaju vjeru u bolju i sretniju budućnost.
            Duh pozitivizma, ljubavi, podrške i zajedništva, to je zapravo ono što nas čini ljudima, što nas čini sretnima i ono čemu trebamo težiti da bi naš život bio potpun.
            U ime ovog veličanstvenog udruženja, srdačan pozdrav i HVALA VAM OD SRCA!

            Ensvid Hadžajlić - MosHer
 
            *SPECIJALNA NAPOMENA:  Tekst koji ste upravo pročitali prenesen je sa mog starog bloga By MosHer (bymosher.blogger.ba) na kojem sam ga objavio 03. maja 2011. godine!
            Ensvid Hadžajlić - MosHer

Nema komentara:

Objavi komentar