01/02/2015

NOVI POČETAK

            Pošto se prvi (i do sada jedini) bosanskohercegovački blogerski servis, Blogger.ba, od 01. marta 2015. godine gasi i prestaje u potpunosti sa radom, došlo je vrijeme da za svoje blogove („By MosHer“ i „Iz istorije Mostara i Hercegovine“) potražim novu adresu. Pregledavši nekoliko raznih potencijalnih mjesta za permanentno preseljenje svojih blogova, odlučio sam se za Google-ov Blogger kao najprihvatljivije rješenje.

            Započeo sam dva razna bloga, stavio im odgovarajuće nazive, dekorisao im identičan izgled i tako pripremio sve za početak preseljenja tekstova sa starih na nove adrese. Sljedećih dana predstoji proces aktuelnog useljenja u oba bloga. Blogove ćete od sada moći da pronađete na sljedećim adresama:


            By MosHer:  http://bymosher.blogspot.com/

            Iz istorije Mostara i Hercegovine:  http://mosheristorija.blogspot.com/



            Odlučio sam da ću sve tekstove sa starog bloga „Iz istorije Mostara i Hercegovine“ prenijeti u potpunosti na novi blog, dok ću sa starog bloga „By MosHer“ izvršiti određenu selekciju i prenijeti odabrane tekstove i priče na novi blog. Zamolio bih Vas, i unaprijed Vam se zahvaljujem, za strpljenje dok bude trajao ovaj proces preseljavanja oba bloga, poslije kojeg će se stvoriti uslovi za pisanje, pripremu i objavu novih tekstova.

            Kao što ćete i primijetiti, novi blogovi će imati novi izgled, moderniji, sa novim i modernijim opcijama za koje se nadam da će Vam se svidjeti i dobro poslužiti. Tako ćete sa desne strane, na oba bloga, imati opciju da se registrujete da pratite određeni blog putem Vašeg E-maila. Potrebno je samo da u predviđenu rubriku upišete svoju E-mail adresu i da kliknete na „Submit“ da bi se registrovali i onda ćete automatski od bloga dobiti obavijest svaki put kad se na tom blogu objavi novi tekst. Nisam u potpunosti siguran, ali mislim da će pored obavještenja na Vaš E-mail stići i tekst koji se objavi.

            Druga opcija, koja se nalazi isto sa desne strane bloga, odmah ispod ove opcije za E-mail registraciju, je opcija „Subscribe To“ i pomoću ove registracije možete odabrati jednu od tri platforme putem koje ćete dobijati obavještenja kada se objavi novi tekst na određenom blogu, ili kada se upiše novi komentar za neki tekst na blogu, ili da dobijate obavještenje za oboje, tj. i za nove tekstove, kao i za nove komentare.

            Ukoliko ste na društvenoj mreži Facebook, uvijek možete pronaći Facebook stranicu MosHer (https://www.facebook.com/pages/MosHer/114827975207804) i priključiti joj se. Odaberite opciju da dobijate sva obavještenja sa stranice i tako ćete uvijek biti pravovremeno obaviješteni kada se pojavi novi tekst na ovim blogovima, jer tamo postavljam link za direktni pristup svakom novom tekstu čim ga objavim na jednom od svojih blogova.

            Sve tri opcije su besplatne i nadam se da će Vam pomoći da lakše pratite budući rad mojih blogova. Posebno se nadam da će Vam se novi izgled blogova svidjeti i da ćete rado nastaviti da pratite razvoj i budući život mojih blogova na njihovim novim i permanentnim adresama.

            Hvala Vam i srdačan pozdrav svima!



Ensvid Hadžajlić - MosHer

Nema komentara:

Objavi komentar